Hej, jeszcze gdy jeździłem leonem asv miałem trochę problemów z przepływką, a nie miałem kasy na nową więc poszperałem i... w moim przypadku zadziałało czyszczenie. Oczywiście nie mechaniczne tylko chemiczne. Należy wyjąć przepływomierz i spryskać element odpowiedzialny za pomiar powietrza (nie wiem jak sie nazywa - chodzi o ta blaszkę za kratką) odpowiednim preparatem, ja osobiście stosowałem preparat do czyszczenia gaźników chyba, nazwa prawdopodobnie CARB CLEAN albo zbliżony, jest w sprayu, wystarczy spryskać dwu, trzykrotnie i odczekac aż odparuje. W moim przypadku tani i skuteczny sposób. Chętnie dowiem się jak radzą sobie z problemem inni. Pozdrawiam
Objawy wadliwego przepływomierza, jak regenerować ,jak tanio
Zwiń
X
-
przykłady cen: oryginalny http://www.skodaczesci.pl/oferta/cze...VrYWo9c3p1a2Fq
zamiennik http://www.skodaczesci.pl/oferta/cze...VrYWo9c3p1a2FqO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Rafaltd, gratuluję poczucia humoru ale mój post był całkiem poważny, o chemicznym czyszczeniu przepłwomierza powietrza dowiedziałem się też chyba z jakiegoś forum internetowego (było to jakieś 3 lata temu) i w moim przypadku zdało to egzamin. Jestem od niedawna na tym forum ale z tego co zauważyłem dotychczas istnieje ono po to aby dzielic się doświadczeniami i pomagać rozwiązywać problemy. Z tonu jaki prezentujesz widzę, że Ty z wyjątkiem prania przepływki w zmywarce próbowałeś już wszystkiego i jesteś ekspertem.
Komentarz
-
-
nie ma problemu, a kontynuując temat zdaję sobie sprawę z tego, że jeżeli uszkodzone są elektroniczne części przepływomierza to czyszczenie nic nie da ale często powodem podawania przez przepływomierz błędnych informacji jest zwykłe zanieczyszczenie spowodowane np. zaniedbanych filtra powietrza. Wiem, że temat czyszczenia przepływki ma wielu przeciwników - sceptyków ale jeżeli i tak jest ona do wymiany to jakie jest ryzyko? ja za preparat zapłaciłem ok. 20 - 25 zł;
wertując net znalazłem kilka dyskusji na ten temat, poniżej linki :arrow:
wiem, ze to nie dowód ale w razie podobnego problemu i braku kasy na nówkę myślę, że warto spróbować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaA najlepiej poprosic tunera, o wylaczenie przeplywki i zrobienie mapy by czytal sygnal z MAP sensora. :twisted:
Już? Można frunąć?
sorki za OTaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bernardoCzy przypadkiem u tunera jest to już możliwe do wykonania i od ręki?
Z tego co wiem to trzeba troche nad tym posiedziec, ale jest do zrobienia."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz